9 Kasım 2012 Cuma

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, laik cumhuriyetimizin kurucusu, Türk ulusunun ulu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi yolculuğuna uğurladığımız 10 Kasım, "sevgi, saygı, minnet öğretilmez, hissedilir" gerçeğini milletçe yüreğimizde hissettiğimiz gündür.

10 Kasım 1938 tarihinden beri yapılan anma törenlerinde, gökyüzünü bile ağlatan, gün ışığını utandıran bir hüzün hakimdir güzel yurdumun güzel insanlarında. Bayrakların yarıya indiği bu memleketin en büyük evladının sonsuzluğa göçüp bizleri de ışığından sonsuza kadar yoksun bıraktığı o gün de devletin tüm kurumlarınca yapılan anma törenlerine milletçe iştirak ederek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü en içten şiirler ve en yürekten mısralar ile anmaktayız.

Her çocuğa aile bireyleri tarafından öğretilen ilk mısranın "saat 9'u 5 geçe, Atam dolma bahçede..." diye başlaması, her çocuğun bu mısraları yürekten, hissederek okuması içinde bulunduğumuz özlemi, saygıyı ve minneti alenen gözler önüne sermektedir. Okullarda düzenlenen şiir dinletilerinin vazgeçilmezi olan 10 kasım şiirleri, hem dinleyicinin hem de okuyucunun yüreğine dokunmaktadır.

Ulu Önder, Büyük Türk Lideri Mustafa Kemal Atatürk, "beni görmek demek, mutlaka benim yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir." demiştir. Atatürk'ü andığımız, yüce Türk milletinin matem gününde bizler en içten Atatürk ve 10 Kasım temalı şiirler, türküler ile kendisini yürekten hissederek anmaktayız. Nice Türk evladı da sonsuza dek kurtarıcısını yalnızca 10 kasımlarda, Atatürk haftasında değil, daima özlemle, minnetle en içten şiirlerinde anacaktır.
 
Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, laik cumhuriyetimizin kurucusu, Türk ulusunun ulu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz

2 yorum:

  1. Ulu önderim Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle ve minnetle anıyoruz.
    Ne Mutlu Türküm Diyene.

    YanıtlaSil
  2. Hacerim harika bir paylasim olmus....Ellerine saglik....

    YanıtlaSil